Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


Ballagás

Ballagási ünnepség a Szent Pál Marista Általános Iskolában

Újra eljött az ideje annak, hogy 8. osztályos diákjaink elbúcsúzzanak szeretett iskolájuktól. Ebben a tanévben június 17-én került sor a ballagásra, mely, mint minden évben, most is megható és egyben felemelő esemény volt az egész intézmény számára. Ezen nap reggelén a fiatalabb tanulók és a tanárok feldíszítették az iskolaudvart, virágba borították a tantermeket és a folyosókat, hogy megteremtsék a ballagás ünnepi hangulatát. Miután a nyolcadikosok megérkeztek az iskolába, egy hosszú csengő jelezte a ballagás kezdetét. A végzősök végigvonultak még egyszer utoljára az általuk már oly jól ismert termeken. Az ünnepség az iskolaudvaron folytatódott.
Először Gulyás Zsolt plébános Isten áldását kérte a ballagók további életére és tanulmányaikra. Iskolánk tanulóifjúsága nevében a hetedik osztályosok köszöntek el a ballagóktól, majd a nyolcadikos diákok búcsúztak a tanároktól, diáktársaiktól. A továbbiakban Nagy Józsefné igazgatónő köszöntötte a végzősöket, kiemelve azt a megható pillanatot, amikor a diákok egy-egy szál virággal megköszönték szüleiknek a gondoskodásukat. A Marista Rend magyarországi képviselőjeként Pau testvér búcsúzott a ballagóktól, kívánta, hogy a tanulókat a jövőben is ilyen gondoskodó, szerető tanárok neveljék, mint ebben a nyolc évben. Az ünnepség végéhez közeledve, iskolánk igazgatónője könyvekkel és oklevelekkel jutalmazta meg azokat a diákokat, akik kiemelkedő tanulmányi, közösségi, és sporteredményeket értek el, illetve aktívan részt vettek az iskola hitéletének ápolásában. Végezetül a ballagók bevonultak osztálytermükbe, ahol együtt búcsút vettek szeretett osztályfőnöküktől.


TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2020. július 13. – Hétfő (Mt 10,34–11,1)
Abban az időben Jézus így szólt apostolaihoz: Ne gondoljátok, hogy azért jöttem a földre, hogy békét hozzak! Nem azért jöttem, hogy békét hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam a fiút apjával, a leányt anyjával és a menyet anyósával. Saját háza népe lesz az ember ellensége. Aki
Mon, 13 Jul 2020 00:00:00 +0200

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Széchényi 2020