Cím: 5300 Karcag, Zádor út 3. • +36 59 503-085 • szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Szent Pál Marista Általános Iskola a facebook-on


Tartományi képzés Spanyolországban

Les Avellanesben 2015 november 9-13 között Marista evangelizációs misszióról szóló továbbképzésen vehettünk részt Karcagról ketten, Esztergomból pedig 1 pedagógus. Négy országot 34 marista pedagógus és szerzetes képviselt. A tréning célja, hogy elmélyüljünk a misszióban, elemezzük a mai fiatalság helyzetét a társadalomban, viszonyát az egyházhoz; felderítsük saját motivációnkat és mélyítsük önismeretünket.

Már a csapatépítéskor, az első napon kiderült, hogy szeretetben, egymás iránti tisztelet-ben, megbecsülésben és vidám hangulatban telnek majd a napok, ahol mindenkit áthat a marista szellemiség. Gyönyörű környezetben, különleges ételekkel, magas színvonalú programokkal és oktatással repült a hasznos idő. Együtt éltük át a játékosság, vidámság, öröm, gondolatmegosztás, ötletelés, kreativitás, majd az elmélyülés, önmagunkra figyelés perceit. Mire elérkezett a búcsú pillanata, már a következő találkozást tervezgettük.

Hálásak vagyunk a Mária Iskolatestvéreknek, és a Marista Rendnek az utazásért és élményeinkért , Péter és Remi testvérnek pedig a nyelvi akadályok színvonalas áthidalásáért. Nagyon várjuk az áprilist!Kapcsolódó galéria:
TÜV Certification

NAPTÁR

Mai Evangélium

2020. szeptember 20. – Évközi 25. vasárnap (Mt 20,1-16a)
Abban az időben Jézus ezt a példabeszédet mondta tanítványainak: A mennyek országa olyan, mint amikor egy gazda kora reggel kiment, hogy szőlőjébe munkásokat fogadjon. Miután napi egy dénárban megegyezett a munkásokkal, elküldte őket a szőlőjébe. A harmadik óra körül megint kiment, s látta, hogy más
Sun, 20 Sep 2020 00:00:00 +0200

Időjárás

Youtube csatornánk

Széchenyi 2020

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Pál Marista Általános Iskola nemcsak nevében hordozza Jézus egyik leghívebb apostolát, hanem tevékenységével is a rászorulók segítését, s ezáltal a keresztényi élet legfontosabb törvényeinek megvalósulását tűzte ki céljául.
Elérhetőségek

Szent Pál Marista Általános Iskola
5300 Karcag, Zádor út 3.
Telefon: 06-59-503085
Mobil: 06-30-9014655
Email: szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu
Széchényi 2020